Nyheter

Fra sommerjobb til salgsdirektør

Schperblim Lipoveci

32 år gamle Shperblim Lipoveci har ikke hatt oddsen på sin side. Men en sommerjobb etter videregående skole forandret alt. – Man skulle ikke tro at det startet i et superlite lokale i en bakgård i Skien, sier Lipoveci når han tenker tilbake til sommeren i 2010.

Han hadde fått sommerjobb som telefonselger hos oss i Maskineriet. Sommerjobben ble til et friår. Friåret ble til totalt åtte år i bedriften, hvor han gikk gradene fra seniorselger, teamleder, prosjektleder og til slutt salgssjef. Deretter gikk ferden til Canal Digital og stillingen som nordisk sjef. Etter at Canal Digital og Viasat slo seg sammen til Allente, ble tittelen «Head Of Sales», eller salgsdirektør for Norge.

I starten av september 2021 mottok Lipoveci en telefon. Navnet hans hadde dukket opp en rekke ganger og var blitt nominert av flere i kategorien «Årets salgsleder» i E24s Ledertalentene. En kåring hvor E24 jakter på ledertalenter i Norsk næringsliv. Utdelingen fant sted 25. april i år, hvor blant annet næringsminister Jan Christian Vestre og oljefondssjef for Nicolai Tangen var til stede. Lipovecis gikk ikke til topps i kategorien, men bare det å være blant topp 10 var en anerkjennelse, forteller han.

Les hele artikkelen her: Porsgrunn, Skien | Læreren sa at han aldri kom til å bli noe – nå er han direktør: – Jeg vil vise at man kan bli noe (ta.no) (pluss-artikkel)